Únor 2010

The Tudors Season 4 Trailer

28. února 2010 v 14:59 | Maggie
Za tip děkuju Elis :-)
Okomentuju to později, nejde mi klávesnice, takže píšu pomocí klávesnice na obrazovce, což není 2x příjemné, proto vám teď taky nepíšu kometáře na blogy, snad to chápete :-)



o Neskutečně moc se mi líbí, jak Kitty říká Mary, že je teď její nevlastní dcera, to je prostě celá Kitty Howardová :-)
o Thomas Culppeper vypadá velmi, velmi příjeměně. Ty oči...^^
o Co to tomu Charlesovi udělali?
o Thomas Seymour vypadá pořád jako můj zubař :D



Northangerské opatství - fotky z filmu 01

26. února 2010 v 11:55 | Maggie |  Northangerské opatství 2007
Měla jsem komplentě sepsaný obsah knížky, klikla jsem na zveřejnit...a blog mi to smazal. Takže aspoň pár fotek z filmu z roku 2007 :-)


Emily ve filmu Jindřich VIII.

26. února 2010 v 11:14 | Maggie |  Emily Blunt
Emily si v roce 2003 zahrála ve filmu Jindřich VIII. Kateřinu Howardovou, jeho pátou manželku. Já osobně nějak nechápu proč ji přebarvili na blond, když Kateřina byla bruneta, ale to bych se takhle mohla vztekat skoro nad vším. Jinak, neviděli jste někdo tento film? Já viděla jenom pár videí na youtube, ale docela mě to děsí, většina herců mi přijde, že se na ty role vůbec nehodí..


Screeny:

Anne & Henry: Halo

23. února 2010 v 20:35 | Maggie |  Tudorovci - videa
Mohla bych to video popsat tisíce slovy, ale bude stačit jedno: Nádhera.


Vojna a mír - fotky ze seriálu 02

21. února 2010 v 21:38 | Maggie |  Vojna a mír
...Vojny a míru není nikdy dost :-)


Fotka z plakátu

20. února 2010 v 20:44 | Maggie |  Tudorovci - ostatní
Takže se objevila fotka, která byla použita na plakát ke čtvrté sérii. Ta Parrová se mi docela zamlouvá, má takové ostré rysy stejně jako na portrétu, jen kdyby nebyla blondýna, ach jo..

ve větším rozlišení zde

Láska podle předlohy (2007)

20. února 2010 v 20:34 | Maggie |  Viděla jsem
Jednoduchý, nenáročný film, který mě velmi mile překvapil. Ale stejně je na tom nejlepší, jak se tam rozebírají díla Jane Austenové :-)

Originální název: The Jane Austen Book CLub

Režie: Robin Swicord

Hrají: Kathy Baker, Emily Blunt, Maggie Grace, Amy Brenneman, Maria Bello, Marc Blucas, Hugh Dancy, Lynn Redgrave, Nancy Travis,...

O filmu: The Jane Austen Book Club vypráví příběh skupiny žen, které se tak trošku ztrácejí v bludišti vztahů, emocí, lásek a přátelství. A právě společná četba knih Jane Austenové a následné debaty o nich by měly hrdinkám tak trošku ukázat, jak by měl ideální vztah vypadat. Brzy ale každá z nich zjišťuje, že jejich situace nejsou zdaleka tak odlišné od toho, co před dvěma stovkami let psala a prožila sama Jane Austenová...

Moje hodnocení: /5

Volno...zasloužené.

20. února 2010 v 18:37 | Maggie |  Moje kecy
Po odporném týdnu plném zkoušení a písemek (které jsem všechny nejspíš beznadějně podělala) mě konečně čekají jarní prázdniny, juhú :D

Strašně se těším, už jenom na to, že nebudu muset vstávat od půl šesté, učit se, budu moct koukat po nocích na olympiádu a dělat všechny hovadiny, co jsem si zatím naplánovala :-) No, dva dny jedeme lyžovat někam do Jeseníků, zítra k babičce, pozítří s pár děckama z vedlejší třídy na lyže/snowboard na jeden kopeček za Ostravou, ve čtvrtek se jdu nechat ostříhat a večer se jede slalom, pokud se nepletu, takže to budu v pátek lehce dospávat a pak se budu muset učit...Eh, to mi připomíná, že se v březnu už má vrátit ta naše matematická čarodějnice, to zase bude. Ale na druhou stranu, v úterý jdeme k soudu, (na exkurzi :-)) takže nestihneme němčinu a ve čtvrtek na nějakou přednášku přes půl Ostravy, takže nám nejspíš odpadne celé odpolední vyučování. Tak si říkám, vždycky se najde nějaký důvod k radosti :-)

Mějte se hezky, Maggie

Emily Blunt

20. února 2010 v 14:09 | Maggie |  Emily Blunt
Celé jméno: Emily Olivia Leah Blunt

Datum narození: 23.února 1983

Místo narození: Roehampton, South West London, Velká Británie

Filmografie (výběr):

- Gnomeo a Juliet (2010)
- Gulliverovy cesty (2010)
- Královna Viktorie (2009)
- Láska podle předlohy (2007)
- Ďábel nosí Pradu (2006)
- Hercule Poirot: Smrt na Nilu (2004)
- Jindřich VIII. (2003)

Clémence Poésy

20. února 2010 v 14:09 | Maggie |  Clémence Poésy
Celé jméno: Clémence Guichard Poésy

Datum narození: 30.listopadu 1982

Místo narození: Paříž, Francie

Filmografie (výběr):

- Heartless (2009)
- V Bruggách (2008)
- Vojna a mír (2007)
- Harry Potter a Ohnivý pohár (2005)
- Spiknutí střelného prachu (2004)
- Vítejte u Rozových (2003)
- Pettie soeur (2001)

Lidé

20. února 2010 v 13:12 | Maggie







Keira Knightley - Elle (March 2010)

19. února 2010 v 16:32 | Maggie |  Keira Knightley
Scany z březnového Elle magazine. Hrozně moc se mi líbí to oblečení...


Pýcha a předsudek - fotky z filmu 03

18. února 2010 v 19:40 | Maggie |  Pride and Prejudice 2005
Pýcha a předsudek už tady dlouho nebyla :-)


Vojna a mír (kniha první) - Lev Nikolajevič Tolstoj

16. února 2010 v 18:59 | Maggie |  Knížky
Narozdíl od Emmy jsem musela tentokrát okopírovat obash z wikipedie, protože se mi to plete se seriálem, kde byly některé události trochu zpřeházeny. Jinak jsem dnes odpoledne dočetla i druhou knihu a docela by mě zajímalo, co se bude dít v těch posledních dvou knihách, vzhledem k tomu, že do konce druhé knihy se už stala většina podstatných událostí. No, nechám se překvapit :-)

V hlavě mu hořelo; cítil, jak mu z žil uniká krev, a nad sebou viděl daleké, vysoké a věčné nebe. Věděl, že je to Napoleon, jeho hrdina, ale v té chvíli mu Napoleon připadal jako nicotný, ubohý čloíček ve srovnání s tím, co se dnes odehrávalo mezi jeho duší a tím vysokým, nekonečným nebem s plujícími oblaky. Bylo mu v té chvíli zcela lhostejné, kdo nad ním stojí a co o něm říká; měl radost jen z toho, že se nad ním zastavili lidé a přál si pouze, aby mu ti lidé pomohli a vrátili ho zpět k životu, který se mu zdál tak nádherný, protože mu nyní jinak, nově rozuměl.

Část první

Rok 1805. Večírek u Anny Pavlovny Schererové v Petrohradě. Setkání přátel Pierra Bezuchova a knížete Andreje Bolkonského. Revolučně založený levoboček Pierre se zastává Napoleona, čímž způsobí ve společnosti skandál. Kníže Kuragin si stěžuje na své syny Hippolyta a Anatola. Je zde i jeho krásná dcera Hélène (Jelena) a také Bolkonského těhotná žena Líza. Anna Pavlovna dohazuje Bolkonského sestru Marju Kuraginovu synovi Anatolovi. Kněžna Drubecká žádá Kuragina, aby se přimluvil za jejího syna Borise u cara. Po večírku je Pierre u Bolkonských. Rozepře mezi Andrejem a Lízou (Lisou) kvůli válce. Andrej radí Pierrovi, aby se nikdy neženil a aby se přestal stýkat s Kuraginovými, což mu Pierre slibuje. Ale slib nedodrží - ještě tu noc jede k Anatolovi, kam byl pozván - mezi hejsky a výtržníky a opilce.... (více)

Část druhá

Říjen 1805, ruské ležení u rakouského Braunau. Mezi vojáky je i degradovaný Dolochov. Generál Kutuzov jede na přehlídku. V jeho suitě je i Andrej Bolkonskij jako jeho pobočník. Ke Kutuzovovi dorazí raněný rakouský generál Mack, který se vzdal u Ulmu Bonapartovi.


Season 4 poster

13. února 2010 v 19:51 | Maggie |  Tudorovci - ostatní
Konečně se nám to začalo trochu hýbat a máme další novinku a čtvrté sérii. Objevilo se něco mězi promo fotkou a plakátem a ani nevím, jestli se mi to líbí nebo ne, ale spíš ne. Je to až škaredě vyretušované, blonďatá Kateřina Parrová (nalevo od Henryho) působí jako pěst na oko a nechápu co mají znamenat ty ,,šaty-nešaty Jany Seymourové. Nicméně je docela hezký nápad dát je všechny takhle na jeden plakát, akorát by se Henry mohl tvářit trochu méně jako ..... . Hm :D


Vojna a mír - fotky ze seriálu 01

13. února 2010 v 19:41 | Maggie |  Vojna a mír
Musím nějak ventilovat svoje nadšení :-)


Fotky ze seriálu 0.8

13. února 2010 v 18:06 | Maggie |  Tudorovci - fotky ze seriálu
Už aby byla ta čtvrtá série, pomalu mi začíná docházet zásoba fotek :-). Jinak si všimněte, že na páté fotce je ten meč jenom poloviční, docela by mě zajímalo proč :-)


Natalie Dormer slaví narozeniny

11. února 2010 v 19:48 | Maggie
Dnes slaví své 28. narozeniny herečka Natalie Dormer, která nám úžasně zahrála Annu Boleynovou v seriálu Tudorovci. Přeju vše nejlepší! :-)


Vojna a mír (2007)

11. února 2010 v 19:34 | Maggie |  Vojna a mír
Včera jsem zkoukla poslední díl seriálu, dnes jsem hned po škole začala číst první knížku a myslím, že nová závislost je na světě :-)

Originální název: Guerra a pace

Žánr: Drama, Válečný, Romantický

Země: Itálie, Francie, Německo, Rusko, Velká Británie, Polsko

Hrají: Clémence Poésy, Alessio Boni, Alexander Beyer, Malcolm McDowell, Andrea Giordana, Brenda Blethyn, Violante Placido, Toni Bertorelli, Hannelore Elsner, Benjamin Sadler, Ken Duken, Hary Prinz, Valentina Cervi, Elodie Frenck, Pilar Abella,...

O seriálu: Seriál je natočený podle jednoho z největších a nejslavnějších děl světové literatury - stejnojmenné knihy ruského spisovatele Lva Nikolajeviče Tolstoje. Jedná se o rozsáhlé dílo, které vypovídá o době Napoleonských válek a o osudech jednotlivých hrdinů, jejichž životy válka ovlivnila. Nalezneme v něm nejen vyprávění o skutečných historických událostech,jako především bitva u Slavkova, bitva u Borodina nebo vpád francouzů do Moskvy, ale také motivy zrady, odpuštění, života v tehdejší společnosti, hledání smyslu života a především lásky.